2019 Ford Mustang Shelby GT500 görüntülendi

ABD’li otomobil üreticisinin en güçlü yol otomobili olmaya hazırlanan Ford Mustang Shelby GT500’ün yeni casus görüntüleri ortaya çıktı.

Ocak ayında düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı’nda bir video ile tanıtılan (altta) Ford Mustang Shelby GT500, tuning firması Shelby ile birlikte tasarlandı. Ford’un 2015’te satışını durdurduğu araç, yeni nesliyle ürün gamıdaki en güçlü Mustang modeli olacak. “GT California Special Edition” olarak isimlendirilen özel bir seriye de sahip olacak otomobilin bu versiyonu sınırlı sayıda üretilecek ve sadece ABD’de satışa sunulacak.

Ford Mustang Shelby GT500, Mustang G350’de kullanılan 5.2 litre hacmindeki V8 motorun güçlendirilmiş versiyonunu kullanacak. 700 bg civarında bir güç üretmesi beklenen bu motora 7 ileri otomatik bir şanzımanın eşlik edeceği söylenirken otomobilin gücünü arka tekerleklerine aktaracağı iddia edildi. Hibrit motor seçeneği de sunması planlanan Ford Mustang Shelby GT500’ün, hibrit versiyonunun Kuzey Amerika satışlarını artırması planlanıyor.

2019’da satışa sunulacağı açıklanan Ford Mustang Shelby GT500’ün ilk etapta Avrupa’da satışa çıkmayacağı bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir