2019 BMW 3 Serisi’nin testleri devam ediyor

BMW‘nin 2019 yılında yollarda olacak yeni 3 Serisi, kamuflajlı haliyle yapılan testleri sırasında kameralara yakalandı.

Alman üreticinin 2012 yılından beri ürettiği F30 kasa kodlu 3 Serisi‘nin yerini alacak olan yeni BMW, G20 koduyla anılacak. Gelecek nesil BMW 3 Serisi, markanın en yeni modelleri 7 Serisi ve 5 Serisi’nin de kullandığı; ayrıca gelecekteki arkadan itişli BMW modellerinin de kullanacağı modüler CLAR platformu üzerinde şekillenecek.

Yeni platformuyla ebatlarında ciddi değişiklikler yaşaması beklenen modelin; aks açıklığında, uzunluğunda ve genişliğinde artış, ağırlığında ise azalma yaşanacak. Yeni BMW 3 Serisi ayrıca platform değişiliğiyle ‘elektrikli’ bir versiyona daha uygun hale gelecek.

Dış tasarımında yine BMW’nin yeni modelleri 7 Serisi ve 5 Serisi‘nde kullanılan tasarım dilinden faydalanacak yeni Alman, modelin 42 yıllık ‘dinamik’ karakterini son neslinde de kendi yorumuyla yansıtacak. Büyük sedan abilerinden daha agresif hatlara sahip olacak 3 Serisi, yüz hatlarında daha karakteristik çizgilere sahip olacak.

Yaşam alanında ‘premium’ nitelendirmesinin hakkını daha çok vermeyi hedefleyen yeni BMW, çok daha çalışılmış bir kokpit ile bekleyenlerin karşısına çıkacak. En dişli rakibi Mercedes C Serisi karşısında; kokpitiyle ilgili aldığı yorumlardan ders çıkarması beklenen yeni model, ‘daha lüks’ bir yaşam alanı ile yollarda olacak.

BMW 3 Serisi‘nin 1.5 litrelik 3 silindiri benzinli motorla başlayan ürün gamı, M modellerinde 3 litrelik sıralı 6 silindirli üniteye kadar uzanacak. Otomobilin tüm motorlarında yapılan güncellemelerle daha fazla verimlilik ve daha fazla güç sunması sağlanacak. Ayrıca model gamına en az 2 adet plug-in hibrit versiyon eklenecek. Elektrik desteğiyle çalışacak hibrit modellerde kullanılacak motorların; 1.5 litrelik 3 silindirli ve 2 litrelik 4 silindirli üniteler olacağı tahmin ediliyor.

Yeni BMW 3 Serisi‘nin 2018 yılında duyurulması; 2019 yılının ilk aylarında da yolara inmesi bekleniyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir