2018 Volvo XC40’ın görüntüleri basına sızdı

Volvo’nun 21 Eylül’de yapacağı lansmanla tanıtmayı planladığı yeni SUV’u XC40, Macaristan ayağından sızan video ile yanlışlıkla kendini gösterdi.

İsveçli üreticinin global hesapları üzerinden yayınladığı teaser videosunun üzerinden henüz bir kaç saat geçmişken, Volvo Macaristan aynı videonun kesilmemiş bir versiyonunu yayınladı. İlk yayınlanan videoda Volvo XC40 küçük ipuçlarıyla kendini gösterse de hemen arkasından basına sızan video tüm detaylarıyla yeni SUV’u ortaya çıkarmış oldu.

 

Daha önce de prototip haliyle yapılan testleri sırasında fotoğrafları çekilen yeni XC40, tahmin edildiği gibi Concept 40.1 ile büyük ölçüdü benzerlik taşıyor. Küçük değişiklikler haricinde konsept modeldeki tasarımı koruyan yeni Volvo XC40, büyük abileri XC60 ve XC90’dan da tasarım konseptine bağlı olarak çeşitli izler taşıyor. Geniş ön ızgara, Thor’un Çekici LED ön farlar ve arka aydınlatma tasarımları bunlardan en çok dikkat çekenler.

Kokpitte de aynı tasarım dilini kullanan XC40, sade ve teknolojik bir kabinle fotoğraflarda görünüyor. Diğer tüm güncel Volvo modellerindeki gibi konsolun ortasına yerleştirilmiş büyük ebatlı Sensus bilgi-eğlence sistemi ekranını kullanan yeni Volvo, tamamen dijital sürücü gösterge tablosu ve direksiyon tasarımıyla da küçük bir XC60 izlenimi uyandırıyor.

Volvo’nun Çinli sahibi Geely ile paylaşacağı Compact Modular Architecture platformundan çıkan ilk İsveçli olacak XC40, markanın 3 silindirli motorlarını kullanacak. Volvo’nun büyük hacimli motorlar üretmekten kaçınmasının bir sonucu olarak daha kompakt motorlarla yollara inecek XC40, 1.5 litrelik 3 silindirli ünite ve aynı motorla ortaklaşa çalışan hibrit ünite ile donatılacak.

Yeni Volvo XC40, global lansmanını takiben üretime girecek. Yollara inmesi ise 2018 yılını bulacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir