2018 Toyota Supra nerdeyse hazır

Toyota’nın tekrar hayata döndürmeye hazırlandığı coupe otomobili Supra, üretim haline en yakın haliyle kameralara yakalandı.

Daha önce de Nürburgring’de kamuflajlı olarak görüntülenen Toyota Supra, son fotoğraflarıyla üretim versiyonunun kullanacağı aydınlatma grubu organlarını da göstermiş oldu. Havalandırma ızgaraları ve tamponlarda da çeşitli değişiklikler yapıldığı farkedilen prototip model, arkaya eklenen kanatla ve tamponun her iki tarafına da yerleştirilen egzoz çıkışlarıyla dikkat çekti.

Toyota’nın daha önce 2014 Detroit Motor Show’da görücüye çıkardığı FT-01 konseptinden izler taşıması beklenen model, ikiz kardeşi BMW Z4 ile bir çok parçasını paylaşacak. Bavyeralı üreticinin motor ve şanzımanlarını kullanması beklenen model, ilerleyen dönemlerde ‘hibrit’ güç ünitesine de kavuşacak.

Giriş seviyesi modelinde BMW’nin B48 kodlu 2 litrelik benzinli motorunu kullanacak Toyota Supra, 197 bg ve 258 bg olmak üzere 2 farklı güç seçeneği sunacak. Sırasıyla 20i ve 30i olarak isimlendirilmeleri beklenen Toyota Supra, bir de B58 kodlu sıralı 6 silindirli motoru kulanan bir 40i versiyonuna sahip olacak.

Sadece otomatik şanzıman ile birlikte satışa çıkması beklenen Toyota Supra; BMW Z4 Cabrio’nun bıraktığı ‘Coupe’ boşluğunu dolduracak. Yeni otomobili hakkında daha fazla detay vermekten kaçınan Toyota, yeni Supra’nın detayları için 2018 yılını işaret ediyor.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir