2018 Peugeot 508 kameralara yakalandı

Peugeot’un tamamen yenilenen haliyle Cenevre Motor Show’da tanıtmaya hazırlandığı sedanı 508, henüz ortaya çıkmadan kameralara yakalandı.

Sosyal medya kullanıcıları tarafından paylaşılan görselle kamuflajsız olarak ilk kez görüntülenen 2018 Peugeot 508, yeni modelin nasıl görüneceği konusunda devam eden bilinmezliği ortadan kaldırdı. Fransız üreticinin geçtiğimiz yıl görücüye çıkardığı Instinct konseptinden izler taşıyan 508, yeni tasarımıyla gelecek Peugeot modellerine de öncülük edecek.

Daha önce Avrupa’nın farklı lokasyonlarında kamuflajlı olarak görüntülenen 2018 Peugeot 508, arka bölümdeki karakteristik LED stoplarıyla konsept modelin önemli tasarım öğelerinden birini üretim modelinde kullanacak. Mevcut modele göre çok daha dinamik bir tasarımla kendini gösterecek yeni model, ürün gamındaki diğer Peugeot modellerinin fütüristik çizgilerini konsept modelin tasarımıyla harmanlayacak.

Peugeot’un güncel i-Cockpit sistemini kullanacak yeni 508, dijital sürücü gösterge tablosu ile birlikte 8inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranını kokpit tasarımının merkezine oturtacak. Mevcut modellerden tanıdığımız adaptif hız sabitleme ve şeritte tutma asistanı gibi donanımların gelişmiş versiyonlarıyla çeyrek otonom sürüşe elverişli olacak yeni model, sürüş destek sistemleriyle güvenlik konusunda elini güçlendirmiş olarak karşımıza çıkacak.

1.6 ve 2.0 litrelik BlueHDi dizel ve 1.6 THP benzinli motorlarla tanıtılması beklenen 2018 Peugeot 508, Peugeot ürün gamındaki diğer modellerle benzer güç çıkışlarına sahip olacak. 508’in motor gamına ilerleyen dönemlerde bir de plug-in hibrit ünite dahil olacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir