2018 Mercedes G Gerisi kameralara yakalandı

Mercedes‘in 38 yıldır aynı formda ürettiği Gelandewagen‘i, 2018 yılında yenilenmiş olarak yollara çıkıyor.

Uzun yıllardır büyük değişiklikler geçirmeden yoluna devam eden G Serisi, bir kez daha yenileniyor. Prototip modeliyle yapılan testleri sırasında kameralara yakalanan G Serisi, kamuflajlı olsa da gelecek modelin en azından tasarımında büyük değişiklikler geçirmeyeceğini gösterdi.

Yeni G Serisi her ne kadar bir önceki nesilden farklı görünmese de Mercedes’in içinden gelen bilgilere göre eski modelin sadece %8’i aynı kalacak. Geri kalan her şeyi tamamen yenilenecek olan G Serisi; yaşam alanında, motorunda, şanzımanında ve alt yapısında büyük değişiklikler barındıracak.

Kaydedilen görüntülerdeki egzoz homurtuları; akıllara test edilen modelin muhtemelen G500/G550’nin yerini alacak G Serisi olabileceğini getirdi. AMG’nin geliştirdiği 4 litrelik V8’in tınılarına oldukça benzeyen sesler çıkaran prototip, muhtemelen ürün gamının tepesindeki model olacak.

En büyük değişikliği ağırlık konusunda yaşayacak olan yeni G Serisi, gelen bilgilere bakılırsa 400 kilogram civarında bir ağırlıktan kurtulacak. Gelandewagen ayrıca 9G-Tronic otomatik şanzımanla çok daha verimli olacak.

Mercedes E Serisi‘nin donanım listesindeki güvenlik ekipmanlarının bir çoğuna sahip olacak yeni G, off-road donanımları konusunda da gelişme gösterecek. ‘Hardcore’ off-road donanımlarıyla tanıtılması beklenen G Serisi, pnömatik süspansiyon sistemini de opsiyon listesinde bulunduracak.

Mercedes, G Serisi’nin üretimini Graz, Avusturya’da devam ettirecek. 2017 yılının sonunda ortaya çıkması beklenen modelin 2018 yılının ilk aylarında satışta olması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir