2018 Mercedes E Serisi Coupe ortaya çıktı

Mercedes‘in merakla beklenen iki kapılısı E Serisi Coupe sonunda resmen duyuruldu. Alman üreticinin lüks sedanının ‘Coupe’ versiyonu, 2017 Ocak’ya yapılacak Detroit Motor Show’da görücüye çıkacak.

Daha önce tanıtılan dört tekerlekten çekişe sahip steyşın versiyonu ve performans versiyonlarının ardından, E Serisi Coupe bugün resmen duyuruldu. Görünüşü itibariyle Mercedes’in yeni tasarım diline göre C Serisi Coupe ve S Serisi Coupe ile benzerlikller taşıyan yeni E; şimdilik 4 farklı motor seçeneğiyle ve muhtemel bir AMG E50 versiyonunun müjdesi ile duyuruldu. Bu motorlar; E 220 dizel, E200 benzin, E300 benzin ve E400 V6 benzin olarak açıklandı. Bu motorlar sırasıyla; 194,184,245 ve 333 beygirlik güce sahip olacak. E400 Coupe’nin 4 tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte satışa sunulacağının bilgisi verildi. E50 AMG’nin ise Mercedes’in yeni sıralı 6 silindirli motorla donatılacağı ve 400 beygirden fazla güce sahip olacağı açıklandı.

Yeni E Serisi Coupe‘nin yaşam alanı ise sedan modelle benzerlikler taşıyor. Yaşam alanında dikkat çeken en büyük fark, havalandırma menfezlerinin içerisinde kullanılan yeni krom detaylar. Bu detaylar haricinde; kullanılan 12.3 inçlik 2 farklı ekran (gösterge paneli ve bilgi-eğlence sistemi), orta konsol tasarımı, Burmester ses sistemi, ahşap trim parçaları ve döşemeler; Mercedes‘in daha önce yollara çıkardığı E Serisi Sedan’daki ile aynı özellikleri taşıyor.

Yeni E Serisi Coupe’nin ebatları ise şu şekilde; uzunluk:4826mm, genişlik 1860mm, yükseklik 1430mm. Bu ölçülere bakılırsa yeni coupe önceki modelden; 123mm daha uzun, 74mm daha geniş ve 32mm daha yüksek olacak. Ayrıca 113mm daha uzayarak 2873mm ulaşan dingil mesafesi; E Coupe’nin içinde yolcuların daha fazla alana sahip olmasını sağlayacak.

E Serisi Coupe, sedan modeldeki bir çok teknoloji ve güvenlik opsiyonuna da sahip olacak. Bunlar arasında ‘Air Body Control’ ve ‘Dynamic Body Control’ en çok dikkat çekenlerden. E Serisi Coupe, 9G-Tronic şanzımanla ve sunduğu bir çok donanımıyla kullanıcılarına konforlu bir sürüş vaat edecek. Yeni Coupe’nin 2017’ni yaz aylarında showroomlara ulaşması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir