2018 Mercedes-Benz CLS’nin üretimi start aldı

Mercedes-Benz’in geçtiğimiz günlerde tamamen yenilenen görünümüyle ve teknolojileriyle tanıttığı 3. nesil CLS, Stuttgart’taki üretim tesisinden yollara inmeye başladı.

Sindelfingen’de bulunan fabrikanın üretimine ev sahipliği yaptığı Mercedes-Benz CLS, fabrika müdürü Michael Bauer ve Mercedes Sindelfingen Çalışma Konseyi Başkanı Ergün Lümali’nin katıldığı törenle bantlardan indi.

CLS’nin üretimiyle ilgili bir basın bülteni hazırlayan Alman üretici şunları söyledi; “Mercedes-Benz 2003’te CLS ile birlikte coupe’nin şıklığı ve dinamizmiyle sedanın konfor ve fonksiyonelliğini birleştirdiği yeni bir otomobil segmenti yarattı. Şimdi ise Mercedes CLS’nin 3. jenerasyonuyla birlikte daha önce hiç olmadığı kadar güçlü bir auraya ve eşsiz karaktere sahip yeni otomobilimizi üretiyoruz.”

Mevcut Mercedes modelleri E Serisi Sedan ve Estate ile aynı üretim hattını kullanacak 2018 Mercedes-Benz CLS, 25.000 çalışanın yardımıyla S Serisi Sedan, S Serisi Coupe, S Serisi Cabrio, Mercedes-Maybach ve AMG GT ile birlikte Sindelfingen’den dünyaya dağılacak. E Serisi’nin platformu üzerine yükselecek yeni model birçok teknolojisini de yine sedan kardeşinden alacak.

3. nesil Mercedes-Benz CLS 2 benzinli ve 2 dizel olmak üzere 4 farklı motor seçeneğiyle satışta olacak. Model gamının en altında 400d olarak isimlendirilen 286 beygirlik dizel ünite yer alırken, en tepede şimdilik 463 beygirlik AMG 53 bulunacak. 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir