2018 Mercedes-Benz A-Serisi Sedan Aralık’ta satışta

Mercedes-Benz’in ürün gamındaki en küçük sedan olacak A-Serisi Sedan, Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtacağı A-Serisi’nin ardından Ekim ayında Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak. Modelin Aralık ayında satışa sunulması planlanıyor.

Halka açık yollarda yapılan geliştirme testleri sırasında kamuflajlı olarak kameralara yakalanan 2018 Mercedes-Benz A Serisi Sedan, Ekim ayında Paris’te görücüye çıkıyor. Markanın hali hazırdaki en küçük sedan modeli CLA’nın yanında konumlandırılan A Serisi Sedan, tamamen yenilenen hatchback kardeşi A Serisi ile bir çok teknolojiyi paylaşacak.

Autocar’ın modelle ilgili sorularını cevaplayan Mercedes cephesi sözcüsü; A Serisi Sedan ile CLA arasındaki ilişkinin mevcut E Serisi ile CLS arasındaki ilişkiye benzeyeceğini söyledi. A Serisi Sedan, klasik sedan tasarımını kullanırken yeni CLA coupe-vari görünümüyle daha dinamik çizgilere sahip olacak. Hem A Serisi hemde CLA, markanın kompakt modellerinde kullanmaya başlayacağı yeni kokpit tasarımına geçiş yapacak.

Ürün gamında 48V plug-in hibrit bir versiyonu da bulunacak yeni A Serisi Sedan, sadece elektrik gücünü kullanarak 50 kilometre yol alabilecek. 1.4 litrelik benzinli üniteyle kombine edilen elektrikli motor, 9 ileri otomatik şanzımanla gücünü yola aktaracak.

A Serisi ve CLA’da da kullanılacak düşük emisyonlu ve daha ekonomik motorlarla donatılacak 2018 Mercedes-Benz A Serisi Sedan, Renault işbirliğiyle geliştirilen 1.4 ve 1.2 litrelik benzinli motorlarla donatılacak. M282 motor koduyla tanıdığımız üniteler giriş seviyesi modellerde kullanılırken M260 koduyla bildiğimiz 1.6 ve 2.0 litrelik benzinli motorlar daha hızlı modellere güç verecek.

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir