2018 Land Rover Defender kış testinde yakalandı

Land Rover’in 2018’de tekrar hayata döndürmeyi planladığı ikon modeli Defender, kısaltılmış bir Range Rover gövdesi üzerinde yapılan kış testleri sırasında kameralara yakalandı.

İngilizlerin 70 yıldır karakteristik tasarımını koruyan SUV modeli Land Rover Defender, yeni bir tasarımla ve yeni teknolojilerle 2018 yılında yollara çıkmaya hazırlanıyor. Jaguar-Land Rover’in SUV atağında önemli bir adım olacak yeni Defender’in, şimdiye kadar üretilmiş en teknolojik ve en fazla off-road yeteneğine sahip model olması bekleniyor.

Önceki nesilde olduğu gibi; 90 ve 110 olarak isimlendirilmesi beklenen 2 farklı şasiyle üretilecek 2018 Land Rover Defender, kısa ve uzun versiyonlara sahip olacak. Testler sırasında kameralara yakalanan modelin ortadan kesilerek kısaltılmış bir Range Rover Sport gövdesini kullanması ise prototipin Defender 90 olabileceğini akıllara getirdi.

JLR’nin diğer modellerinden de tanıdığımız alüminyum gövde mimarisini kullanacağı bilinen 2018 Land Rover Defender, hard-top ve soft-top versiyonlarına da sahip olacak. Kullanım amaçlarına göre hazırlanan farklı versiyonlarla çeşitlendirilecek model ailesi; şehir, off-road, performans ve ticari odaklı çeşitli seçeneklerle ortaya çıkacak.

L663 kod ismiyle çağrılması beklenen yeni Defender, 70. yılı için düzenlenmesi planlanan kutlamalarda kendini gösterecek. Alışılmışın dışında; konsept model olmadan doğrudan üretim versiyonuyla ortaya çıkacak 2018 Land Rover Defender, mevcut modellerin kullandığı D7u platformu üzerinde üretilecek. JLR’nin Ingenium motorlarını kullanacağı bilinen yeni model, bir SVX versiyonuna da sahip olacak. 

 

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir