2018 Dakar Rallisi 6 Ocak’ta start alıyor

Dünyanın en zorlu yarışı Dakar Rallisi, 6 Ocak’ta 40. kez start alıyor. Peru’dan başlayacak yarış toplam 9000 kilometre uzunluğundaki etapların ardından 20 Ocak’ta Arjantin’de son bulacak.

Amaury Sport Organisation tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın en zorlu yarışı olarak bilinen Dakar Rallisi, bu yıl 10. kez Güney Amerika’da düzenleniyor. İlk kez yapıldığı 1978 yılından beri 56 sporcunun hayatını kaybettiği yarış, 2018’de 40. kez düzenlenecek.

Toplam 9000 km’lik 14 etabı geride bırakacak katılımcılar, 4500 km’lik özel etap geçecek. 14 etabın 7’si kum zeminlerden oluşurken, Bolivya’nın yüksek rakımlı etapları da dahil olmak üzere toplam 5 gün 3000 metrenin üzerindeki yüksekliklerde geçecek.

Peugeot’u son kez Dakar’da izleyeceğimiz 2018 yarışında Carlos Sainz, Stephane Peterhansel, Sebastien Loeb ve Cyril Despres Fransızlar adına mücadele verecek. 2010 Dakar Rallisi Şampiyonu ve 2 WRC Şampiyonluğu bulunun 55 yaşındaki Carlos Sainz, bu seneki yarıştan sonra Dakar’a veda edecek.

Mini John Cooper Works Buggy yarış aracını geçtiğimiz ay tanıtan X-Raid takımında; eski WRC pilotu Mikko Hirvonen, Bryce Manzies, Yazeed Al-Rajhi, Nani Roma ve Orlando Terranova gibi isimler mücadele verecek.

Toyota adına şampiyonanın tecrübeli ismi Nasser Al-Attiyah ve Giniel de Villiers mücadele verirken, eski Chelsea, Tottenham ve Porto teknik direktörü Andre Villas-Boas Toyota Hilux ile 2018 Dakar Rallisi’nde olacak.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir