2018 Cenevre Otomobil Fuarı başladı

1905 yılından beri Cenevre, İsviçre’de düzenlenen Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı, bu yıl 88. kez kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

8 Mart’a kadar devam edecek; basın ve özel davetlileri kapsayan programın ardından Perşembe günü halka açılacak 2018 Cenevre Otomobil Fuarı, 18 Mart’a kadar otomobil üreticilerinin en son modellerine ve konseptlerine en sahipliği yapacak.

Peki ilk gün ile birlikte hangi yeni modellerin üzerindeki örtüler kalktı? Hangi markalar hangi yeni otomobillerini tanıtacak? Cenevre Otomobil Fuarı ile ilgili tüm soruların cevapları Autocar Türkiye’de!

Cupra e-Racer

Fuarın ilk tanıtım etkinliklerinden birini Seat’ın taze alt markası Cupra gerçekleştirdi. Daha önce ortaya çıkan görsellerle elektrikli yarış otomobili e-Racer’i görücüye çıkaran Cupra, 680 beygirlik elektrikli yarış otomobilini Cenevre’deki standında ziyaretçilerle buluşturdu.

Kompakt model Leon üzerinde şekillendirilen e-Racer, elektrikli motoruyla birlikte toplam 680 beygir güce sahip. FIA’nın yeni e-TCR kategorisinde mücadele edecek otomobilin teknik detayları ilerleyen günlerde açıklanacak.

 

Bentley Bentayga Hybrid

Bentley’nin hızlı ve lüks SUV’u Bentayga, Cenevre Otomobil Fuarı itibariyle plug-in hibrit versiyonu da ürün gamına ekliyor. İlk gün yapılan etkinlikle tanıtılan Bentley Bentayga Hybrid, Porsche Panamera E-Hybrid’in de kullandığı 3 litrelik V6 motoru ve elektrik motorlarını kullanacak. Modelin toplam gücü 450 beygirin üzerinde; elektrikli menzili ise 50 kilometre olacak.

 

Ford Mustang Bullitt

Ford’un ilk olarak geçtiğimiz aylarda Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıttığı Mustang Bullitt, Cenevre Otomobil Fuarı’nda da görücüye çıkarıldı. Hollywood’un otomobil temalı filmleri arasında efsaneleşen Bullitt’in anısına hazırlanan özel versiyon, filmdeki orijinal modelden taşıdığı esintilerle ve özel yeşil rengiyle, dördüncü ve beşinci nesil Mustang’te de uygulanan formülü güncel modelde kullanıcılarla buluşturacak.

Ford, Mustang Bullitt’i bu yaz satışa sunmayı planlıyor. Fiyat olarak Mustang GT350’nin altında konumlanacak olan model, Avrupa’da çeşitli ülkelerde ve Amerika’da satışa sunulacak.

 

Maserati Ghibli, Quattroporte, Levante Nerissimo 

İtalyan üretici Maserati fuarda yeni model tanıtmasa da mevcut modelleri için hazırladığı yeni tasarım konsepti Nerissimo’yu duyurdu. İtalyanca “çok siyah” anlamına gelen Nerissimo; Ghibli, Quattroporte ve Levante modellerini neredeyse tamamen siyaha boyayacak.

 

BMW M2 Edition Black Shadow

Siyah temalı bir başka özel versiyon da Alman cephesinden geldi. BMW’nin M modelleri arasındaki en çok satan otomobil olan ve markanın kutlama isteğiyle birlikte yeni versiyona konu olan M2, Metalik Safir Siyahı rengiyle yollara inecek. Fiyatı standart modelin üzerinde konumlandırılan BMW M2 Edition Black Shadow, Nisan ayında Avrupa’da satışa çıkacak.

 

Volvo Polestar 1

Volvo’nun 2017’nin sonunda duyurduğu yeni coupe konsepti Polestar 1, Cenevre’de ilk kez meraklı gözlerle buluştu. 2 litrelik 4 silindirli Drive-E benzinli motoruyla plug-in hibrit sistemi kombine şekilde kullanan Polestar 1, 600 beygir gücüyle ve 1000 Nm torkuyla Volvo’nun ürün gamındaki en hızlı model olacak.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir