2018 BMW i3S ortaya çıktı

BMW’nin yenilenme operasyonuna tabi tuttuğu i3 ve i3S, Frankfurt Otomobil Fuarı‘ndaki etkinlikten önce detaylarıyla ortaya çıktı.

Önümüzdeki ay Almanya’da görücüye çıkacağı doğrulanan yeni i3S, artan gücüyle ve güncellenen görünümüyle yollara dönüyor. Açıklanan detaylara göre gücü 14 beygir, torku ise 20 Nm artan yeni i3S; 184 beygir gücü ve 270 Nm torku ile satışa çıkacak. BMW i3S 6.9 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaşırken maksimum 160 km/s sürate çıkabilecek.

Motor güncellemesinin yanında performans odaklı süspansiyonlarla yerden yüksekliğini 12.7 mm azaltan yeni BMW i3S, 20inçlik hafif jantlarıyla ve standart i3’ten daha geniş taban genişliğiyle yol tutuşunu arttırmış olarak geri dönecek.

Dış tasarımında yenilenen tampon tasarımıyla ve sis farlarıyla değişimin en büyük izlerini taşıyan yeni İ3S, standart modelden kullanılan plastik dokusuyla ayrılacak. Parlak siyah gövde parçalarının daha fazla kullanıldığı i3S, tampondaki metal trim parçalarından ve siyak kapı çıtalarından ayırt edilebilecek.

Kokpitinde ciddi bir değişiklik geçirmeyen elektrikli BMW’ler, güncellenen bilgi-eğlence sistemi ekranıyla son teknolojilere daha uyumlu olarak yollara inecek. Altyapısında son nesil iDrive sistemini barındıran multimedya ekranı, Apple CarPlay bağlantı entegrasyonuna izin verecek.

Yeni i3’ün sadece elektrikle alabildiği yol mesafesi artmasa da araçların sarj süreleri kısalıyor. İ3 ve İ3S’in sarj kablolarını geliştiren BMW, önceki Level 1 kablolardan 5 kat daha hızlı şekilde aracı sarj edebilecek. Bataryaların tamamen dolması için gereken süre ise 3 saat olarak belirtiliyor.


 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir