2018 Audi A8 Temmuz’a hazır

Audi’nin amiral gemisi A8‘in yeni jenerasyonu için dünya lansmanı tarihi belli oldu; 11 Temmuz 2017.

Alman üreticinin 2009 yılında üretimine başladığı D4 kasa kodlu modelin yerini alacak 4. jenerasyon A8, Temmuz ayında yapılacak lansmanının ardından 2017 yılı sonunda yollara çıkmaya hazırlanıyor. 2014 yılı itibariyle makyajlanmış haliyle satışta kalmaya devam eden Audi A8, yeni jenerasyonunda daha iyi bir sürüş, daha fazla konfor ve daha fazla teknoloji vaadiyle kullanıcılarına sunulacak.

Daha önce basına sızan casus fotoğraflarıyla yeni görünümü hakkında ipucu veren model, ne yazık ki hala tamamen kamuflajsız olarak görüntülenebilmiş değil. Fakat yine de kamuflajın altında görülebilenlere bakılırsa; yeni Audi A8, markanın yeni modelleriyle uygulamaya soktuğu tasarım konseptinin bir ürünü olacak. Yeni Audi A5‘ten gözümüze tanıdık gelen keskin hatlarla birlikte trapezoid ızgara net bir şekilde seçilebilirken, arka kısımda tüm kaput boyunca uzanan bir krom detay görmemiz muhtemel görünüyor. Daha fazla aks açıklığına ve iz genişliğine sahip olacak yeni Audi A8, MLB Evo platformu üzerinde şekilleniyor.

6 silindirden 12 silindire kadar bir çok farklı benzinli ve dizel seçeneğini motor gamında bulundurması beklenen yeni Audi A8, markanın down-sizing stratejisinin ve daha çok satış rakamına ulaşmak istemesinin bir sonucu olarak 2 litrelik 4 silindirli TFSI ünite ile de satışta olacak.

Önceki modelinde olduğu gibi yeni jenerasyonunda ‘teknoloji’ odaklı geliştirmelerle sahneye çıkacak yeni A8‘in en büyük devrimi ‘otonom sürüş’ konusunda olacak. Tamamen otonom bir sürüş vaat etmese de dişli rakipleri karşısında Audi’nin elini güçlendirecek 2018 Audi A8, markanın ‘Level 3’ olarak isimlendirdiği otonom sürüş yardımcısı ile 60 km/s hızlara kadar trafik sıkışıklarında sürücüsünün yükünü azaltacak. Nvidia’nın geliştirdiği Tegra K1 işlemciye sahip MIB2+ bilgi-eğlence sistemiyle donatılacak yeni Audi, sanal kokpit deneyimini  kullanıcılarına sunacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir