2018 Aston Martin Vantage ortaya çıkıyor

Aston Martin’in merakla beklenen yeni jenerasyon Vantage’si lansman daveti için hazırlanan görsellerde kendini gösterdi.

Daha önce kamuflajlı haliyle basına tanıtılan ve lansmanı için 2017’nin son ayları işaret edilen 2018 Aston Martin Vantage çok yakında tüm detaylarıyla ortaya çıkıyor. İngiliz otomobil yayıncılarından Steve Fowler’in Twitter hesabı üzerinden paylaştığı görselle Aston Martin’in yeni modelinin lansmanını çok yakında yapacağı kesinleşmiş oldu.

Görsellerde sadece arka kısmı görünen ve üzerindeki örtüyle dikkat çeken Vantage, arka bölümü boydan boya kaplayan LED stoplarıyla dikkat çekiyor. Markanın DB11 ile hareket kazanan yeni tasarım dilini kullanması beklenen 2018 Aston Martin Vantage, aynı zamanda DB10 ve Vulcan’dan da esintiler taşıyacak.

Giriş seviyesi modelinde Mercedes-AMG’nin 4 litrelik çift turbo sarjlı V8’ini kullanacak Aston Martin Vantage, 510 beygirden fazla güce sahip olacak. Daha fazla gücü sayesinde önceki nesildeki 4.8 saniyelik 0-100 km/s hızlanma değerini 4 saniyenin altına çekecek yeni model, 305 km/s maksimum hız sınırına ulaşabilecek. Modelin V12 versiyonu ise önceki versiyonda olduğu gibi 5.2 litrelik çift turbo destekli V12 üniteyi kullanacak. Her iki versiyon da 6 ileri manuel veya çift kavramalı otomatik şanzıman seçenekleriyle satışta olacak.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir