2017 Hyundai İ30N testlerde yakalandı.

Hyundai’nin, performans modelleri için oluşturduğu alt markası N Division’ın imzasını taşıyacak olan ilk model İ30N; Nürburgring’de yapılan testleri sırasında, kamuflajlı haliyle kameralara yakalandı. Oldukça kalın ve geniş bantlar kullanılarak, araç hakkındaki ipuçlarını özenle gizlemeye çalışan ‘N’; dikkatli gözlerden ve casus fotoğrafları çekenlerden kaçamadı.

Gelecek nesil İ30 üzerinde şekillenecek olan Koreli sporcu; Hyundai içindeki kaynaklardan alınan bilgilere göre 2 litrelik turbo sarjlı benzinli ünite ile üretilecek. Teknik detayları tam olarak açıklanmış olmasa da, aracın saatte 250 kilometrelik son hız değerine ulaşacağı söyleniyor. Aracın ‘satın alınabilir performans’ mottosuyla üretildiğinin üzerinde duran Hyundai yetkilileri, fiyatının İngiltere için 30.000 Sterlin’den ucuz olacağının sözünü verdi.

Manuel şanzıman ile birlikte 2017 yılında satışa sunulması beklenen İ30N’e otomatik vites takviyesi 2018 yılında gelecek. Sınırlı kaymalı diferansiyel ile yollara çıkacak olan model ayrıca üzerinde çalışılmış daha büyük frenlere ve daha özel bir şanzımana sahip olacak. Casus fotoğraflarda da gözüken çift egzoz çıkışının arkasında ise geliştirilmiş bir egzoz sistemi yer alacak. İ30N hakkındaki detayların ilerleyen günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir