Formula 1 2017 takımlarını gördünüz mü?

24 Mart’ta Avustralya Grand Prix’iyle start alacak 2017 Formula 1 Sezonu’na takımlar yeni otomobilleriye hazır.

Yeni sezonda değişen aerodinamik tasarımlarla ve daha büyük lastiklerle pistlerin tozunu alacak Formula 1 otomobilleri, 2017 sezonunda bizlere çok daha hızlı ve çok daha heyecan verici bir sezon yaşatacak gibi görünüyor.

Şampiyonada yer alan 10 takımda yeni yarış otomobillerini çoktan duyurdu. Öyle ki şu saatlerde Barcelona’da resmi testlerle meşguller. Biz de sizin için bu sezon Formula 1’de yarışacak tüm takımları bir başlık altında toplayalım dedik.

Williams FW40

Williams otomobilini ilk duyuran takımlardan biri. Williams’ın FW40’ının koltuğunda bu yıl Felipe Massa ve çaylak Lance Stroll oturacak. Geçtiğimiz sezonda markalar klasmanında 4.lüğü 35 puanla kaçıran Williams, bu sene daha iyi bir derece için mücadele edecek.

 

Sauber C36

İsviçreli takım Sauber, geçtiğimiz sezonu sondan 2. olarak bitirdi. Bu sezon daha iddialı olduklarını her fırsatta dile getiren takım; Marcus Ericsson ve Pascal Wehrlein pilotajında 2017 yılında şansını deneyecek.

 

Renault RS17

Renault’da tıpkı Sauber gibi; geçtiğimiz yılı markalar klasmanında son sıralarda tamamladı. Aracın tasarımında büyük değişikliklere giden Renault’un bu seneki pilotları ise Nico Hulkenberg ve Jolyon Palmer olacak.

 

Force India VJM10

Force India, 3 büyük takım; Mercedes, Red Bull ve Ferrari’nin ardından gelerek 2016’yı markalar klasmanında 4. sırada tamamlamıştı. Başarılı pilotu Sergio Perez’le yoluna devam edecek marka, Nico Hulkenberg’ten boşalan koltuğu Esteban Ocon ile dolduracak.

 

Mercedes W08

Geçtiğimiz sezonunun kazananı Mercedes, şüphesiz en fazla  heyecan uyandıran takımlardan birisi. Nico Rosberg’in emekli olmasıyla akıllarda 2017 sezonuyla ilgili soru işaretleri oluşsa da Lewis Hamilton’un dünkü testlerde  birinci sıraya yerleşmesi Mercedes hayranlarının yüreklerine su serpti. Rosberg’ten boşalan koltuğu ise 2016’da Williams Martini Racing’in bayrağı altında yarışan Valtteri Bottas dolduracak. Bottas’ın da testlerde 5. sırada yer alması, Mercedes’in 2017’de yine ön sıraları işgal edeceğini kanıtlıyor.

 

Ferrari SF70H

Formula 1’in 70 yıllık markası Ferrari, her sene olduğu gibi bu sezonda da üst sıraların en büyük adaylarından. Geçen seneki pilotlarıyla yola devam etme yolunu seçen Ferrari, tecrübeli pilot Kimi Raikkonen’le ve Alman sürücü Sebastian Vettel’le 2017’de daha iyi bir skor için mücadele edecek.

 

McLaren MCL32

Bu sene radikal bir değişiklikle turuncu renge geçiş yapan McLaren, 2017’de markalar klasmanında 6.lıktan daha iyi bir sonuç hedefliyor. McLaren MCL32’nin bu sene koltuğunda oturan isimler ise Fernando Alanso ve Stoffel Vandoorne olacak.

 

Red Bull RB13

2016’nın en başarılı 2.takımı olan Red Bull Racing, yeni sezonda RB13’le yine Mercedes ve Ferrari’nin korkulu rüyası olmaya devam edecek. Daniel Ricciardo ve Max Verstappen ile yarışmaya devam edecek Red Bull, geçen sene kaçırdığı şampiyonluğu 2017’de elde etmeye çalışacak.

 

Haas VF17

Geçtiğimiz sezonun son 7 yarışında; 2 kez start alamayan ve 4 kez yarışı tamamlayamayan Haas, bu sene şanssızlığını kırmak istiyor. Haas’ın pilotları ise Romain Grosjean ve Kevin Magnussen.

 

Toro Rosso STR12

2016’yı markalar klasmanında 7. sırada tamamlayan Toro Rosso, bu sezon yeni renkleriyle mücadeleye kaldığı yerden devam edecek. Takım bu sene de yoluna eski pilotları Daniil Kvyat ve Carlos Sainz ile devam edecek.

 

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir