2017 Alfa Romeo Stelvio Kasım’da Los Angeles’ta

Alfa Romeo, merakla beklenen SUV modeli Stelvio’nun ne zaman ortaya çıkacağını duyurdu. Otomobil meraklıların Stelvio‘yu görebilmeyi umduğu 1 Ekim’de başlayacak olan Paris Motor Showun aksine, Alfa Romeo yeni modelinin lansmanını Kasım ayında Los Angeles’ta yapacağını ilan etti. 15-18 Kasım tarihlerinde yapılacak olan Los Angeles Motor Show‘da sahneye çıkacak olan yeni Alfa Romeo, uzun süredir hakkında yapılan dedikoduları ve tahminleri bir sonuca kavuşturacak.

Yeni Stelvio, tıpkı Giulia’da olduğu gibi model aralığının en üstünde yer alacak olan Quadrifoglio versiyonuyla tanıtılacak. Giulia Quadrifoglio’nun kullandığı Ferrari imzalı 2.9 litrelik çift turbolu V6 ünite Stelvio’nun hızlı versiyonu Quadrifoglio’da da kullanılacak. Daha sıradan Stelvio versiyonları ise, otomobilin tanıtımını takip eden süreçte ortaya çıkacak. Aracın en büyük rakipleri ise; BMW X3, Audi Q5, Mercedes-Benz GLC, Porsche Macan ve Jaguar F-Pace olarak sıralanıyor. FCA’nın Jeep’in off-road tecrübesinden faydalanmasıyla birlikte, yeni Stelvio’nun sınıfında iddalı sürüş dinamikleri vaat etmesi bekleniyor.

Yeni Stelvio, Giulia Quadrifoglio ile aynı motoru kullansa da fazla ağırlığının getirdiği zayıflık, aracın performansı konusunda soru işaretleri doğurabilir. Fakat Alfa Romeo’nun Stelvio’nun beygir ve tork değerleri üzerinde yapacağı ufak bir takviye operasyonu bu handikapı ortadan kaldırabilir. Stelvio Quadrifoglio‘nun Giulia ile aynı hızlanma zamanına sahip olması (0-100 km/s: 3.9 saniye), onu sınıfın 0’da 100 km/s hıza en hızlı ulaşan aracı yapabilir.

Stelvio’nun daha sıradan versiyonlarının, 2 litrelik benzinli veya 2.2 litrelik dizel motorlarla; arkadan itiş veya 4 tekerlekten çekiş sistemiyle donatılarak satışa sunulması bekleniyor.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir